23948sdkhjf

HJÄLPMEDEL

Mot Luleå – programmet klart

Abilia köper Comai

Kassan snart slut hos robotikbolaget

”Det gäller att säga stopp"

I 16 år har Mikael Andersson varit föreläsare och inspiratör. För publiken berättar han om mod, normalitet och motivation. Åhörarna får med sig en känsla av att ingenting är omöjligt. Men hur gör han själv för att ta sig genom svårigheter?

Nästa vecka drar det igång

Om mindre än en vecka slås dörrarna upp till premiären av Fokus Hjälpmedel på Prioritet Serenek arena i Göteborg. "Den typen av möte som vi arrangerar har saknats i västra Sverige".

Enorm underhållning för äldre

Bettskenor vanligare – stress är boven

Fördomar och framgångar

Krav för superhjältar

Behovsinriktade krav - visst låter det som något för en superhjälte!? Swedish Medtechs Petrus Laestadius om att behoven borde styra.

Bli ett mässproffs

Var fjärde anställd kvinna har sömnbesvär

Uppkopplade hjälpmedel för bättre vård

Låt patienten göra jobbet

Att förflytta människor är inte samma sak som att flytta lådor. Människor pratar, tycker, känner och stretar emot. Men de kan också hjälpa till om vi ger dem förutsättningar att använda sina resurser.

2

Snålt med motion för äldre

Språkstöd i vården

När patienten inte förstår svenska kan svårigheterna i vårdmötet bli många. Dart tagit fram ett omfattande kommunikationsstöd som utgår direkt från verksamheterna.

Digitala terapidjur till demensvården

Här uppstår trycksåren

Var uppstår trycksåren frågade moderator Eva Nilsson Bågenholm publiken. Svaren spretade åt alla håll. Ett otydligt svar som visar att frågan är komplex, menade moderatorn.

Vill få dövblinda att kunna köra bil

Mot Göteborg – programmet klart

Nu drar Fokus Hjälpmedelskonceptet vidare mot Göteborg med fortbildning och inspiration i bagaget.

En vecka kvar!

Fler logopeder för bättre strokerehab

Givmildhet och tjat

Det är över 20 år sedan Vaggan började samla in pengar och hjälpmedel för att stötta barn i Baltikum som lever med funktionsnedsättning.

Extrem fetma - är vi beredda?

Beredskapen för att ta emot patienter med extrem fetma i sjukvården är väldigt dålig. – Detta är inte rimligt utan handlar om dålig planering, menar Kicki Reifeldt.

Krönika: Nöden har ingen lag

Sänd till en kollega

0.075