23948sdkhjf

Human Care förvärvar turkiskt företag

Det turkiska företaget Kenmak tillverkar och säljer vårdsängar och sjukhusmöbler.

Human Care som specialiserar sig på förflyttningsprodukter och rollatorer förvärvar det turkiska företaget Kenmak som har sin produktion i Izmir i Turkiet. Fabriken har 80 anställda och intäkterna för 2020 uppskattas till fyra miljoner euro.

Produkterna distribueras till den turkiska marknaden samt till 70 andra länder. En av de viktigaste produktgrupperna är vårdsängar för sjukhus, intensivavdelningar och vårdhem. Produktportföljen innehåller också duschvagnar, undersöknings- och operationssängar, stolar, sängbord, övriga sjukhusmöbler och utrustningsvagnar.

– Detta är en milstolpe i företagets historia och representerar en unik möjlighet för Human Care Group att växa sin verksamhet. Vi ser det som strategiskt klokt att ha mer egen produktion i framtiden för att säkerställa att vi fortsätter leverera konkurrenskraftiga produkter i tid. Uppköpet av Kenmak ger oss den möjligheten då vi får tillgång till ytterligare en produktionsenhet nära våra största marknader, säger Stefan Hedelius, vd för Human Care, i ett pressmeddelande.  

Stockholmsbaserade Human Care har sedan tidigare en produktportfölj med rollatorer, taklyftssystem, sjukhussängar och transportstolar för personer med nedsatt rörlighet. Förutom Sverige har företaget kontor i Kanada, Nederländerna och USA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128