23948sdkhjf

Gate köps upp av brittisk tillverkare

DHG köper småländska hjälpmedelsbolaget – Utökar sortimentet inom bland annat tryckavlastning.

Gate Rehab Development är ett hjälpmedelsbolag med huvudkontor och tillverkning i småländska Reftele, som bland annat tillhandahåller gåbord, överföringsplattformar och hygienstolar i Sverige och internationellt. I drygt två år har företaget varit distributör av walesiska Direct Healthcare Groups, DHG, produkt Dyna-Form Static Air HZ, och nu köper Direct alltså upp Gate.

Förvärvet utgör enligt ett pressmeddelande DHG:s första expansion i Europa och kommer medföra att Gates portfölj utökas med produkter såsom eldrivna hybridmadrasser, tryckavlastande dynor och rullstolsdynor samt specialstolar.

– Förvärvet av Gate är det första strategiska steget mot att tillhandahålla våra intelligenta lösningar för tryckvårdshantering och specialstolar på den svenska marknaden och de bredare europeiska marknaderna, säger Graham Ewart, koncernchef för DHG, i ett pressmeddelande.

DHG genomgick nyligen ett sekundäruppköp av investeringsbolaget Archimed. Det gav företaget 150 miljoner euro, motsvarande ungefär 1,6 miljarder kronor, att använda till fortsatta strategiska förvärv, som främst syftar till att expandera företagets europeiska närvaro samt till att utöka produktportföljen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078