23948sdkhjf

Branschen samlas till mässa i Örebro: "Hjälpmedel är en investering"

Det är fyra år sedan sist – men nu är Fokus Hjälpmedel tillbaka i Örebro. Arrangörerna hoppas att ett fysiskt möte mellan deltagare ska öka kunskapen om hjälpmedel. 

– Hjälpmedel är en investering. Oftast pratas det om hjälpmedel som en kostnad, men det är en möjliggörare för omställningen till en god och nära vård, säger Michael Söderlind, verksamhetschef för Centrum för hjälpmedel i regionen.

Egentligen skulle Örebro stå värd för mässan för två år sedan, men pandemin kom emellan. När nu mässan är tillbaka på Conventum Arena den 26 till 27 oktober väntas besökarna bli många. 

– Utifrån de siffror jag har fått hittills, jämfört med när vi senast hade mässan 2018, är antalet anmälda deltagare i år högre. Det ser lovande ut, säger Michael Söderlind.

Han tror att det kan bero på ett uppdämt behov av att mötas igen efter pandemin, men hoppas också att det finns en annan anledning som drar folk i år. 

– Jag hoppas att vikten av hjälpmedelsfrågor har seglat upp på agendan och blivit viktigare.

När Michael Söderlind fick siffror på anmälda utställare för några veckor sedan fanns det en monter ledig. På hemsidan finns 67 utställare listade med större och mindre företag inom hjälpmedel. Nu hoppas han på att mässan och mötet mellan utställare, hjälpmedelsverksamheter, beslutsfattare, vårdpersonal och användare ska ge mer kunskap. 

– Det här betyder mycket för kunskapspåfyllnad, som det finns ett behov av hos förskrivarna, men även hos våra hjälpmedelskonsulenter.

Dessutom tror han att mässgolvet har betydelse i att besökare kan klämma och känna på nya hjälpmedel. Och för att bygga nätverk med andra mässbesökare och representanter från olika företag. 

Själv ser Michael Söderlind fram emot föreläsningarna för att fylla på med kunskaper och inspiration och emot att gå runt på mässgolvet och träffa leverantörer och länets förskrivare. 

– Det blir jättekul att mässan äntligen är tillbaka och att den verkar bli så väl - besökt. Jag tror på fantastiska dagar. Jag vill bara säga ”Välkommen att besöka mässan och ta del av allt den erbjuder – den är dessutom gratis!”.

Fokus Hjälpmedel arrangeras av Fokus Hjälpmedel/Medtech Magazine, Swedish Medtech och den mellansvenska sjukvårdsregionen – Region Örebro Län, Region Sörmland, Region Västmanland, Region Värmland och Region Dalarna. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Apotek uppfattas som hållbara av konsumenter
KI:s nya rektor: "Vi ska ha en drivande roll"
Hänger säkerheten med i samma takt som digitaliseringen?
Världens största civila sjukhusfartyg på plats i Senegal – en operation utförd
Hon blir ny innovationschef på Fluicell
Här är akademikeryrkena i branschen med bäst jobbchanser
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.127