23948sdkhjf

Tove Christiansson blir ny vd på Adderacare

Styrelsen i Adderacare utsåg under onsdagen Tove Christiansson till ny verkställande direktör för koncernen. Hon tillträder den 1 mars 2023 och fram till dess kommer Hugo Petit inneha tjänsten som interim vd.

Tove Christiansson kommer närmast från rollen som vd för hjälpmedelsbolaget Abilia, som är ett dotterbolag inom Medcap-koncernen, och är även styrelseledamot i Swedish Medtech och i Cardiolex Medical. 

Tove Christiansson säger i ett pressmeddelande att hon ser fram emot att leda bolaget och dess portföljbolag inom hjälpmedel och bostadsanpassning.

– Tillsammans ska vi bygga vidare på den starka entreprenörsanda och passion som finns idag och bygga framgångsrika bolag. Adderacare har en stark position för att att möta upp det ökade behovet som finns av hjälpmedel som möjliggör ett aktivt och delaktigt liv för funktionsnedsatta och äldre i dagens samhället.

Styrelseledamoten Hugo Petit går in som interim vd för koncernen fram till att Tove Christiansson tillträder den 1 mars nästa år. Enligt Hans Andersson, styrelseordförande för bolaget, är det ett bra tillfälle för Hugo Petit som relativt ny styrelseledamot att få tillfälle att lära känna dotterbolagen på djupet.

– Tove har lång erfarenhet av att leda olika organisationer med tillväxtambitioner. Hennes erfarenheter som vd för Abilia och styrelseuppdrag inom medtech är värdefulla kompetenser som är till stor nytta när vi ska vidareutveckla koncernens dotterbolag med fokus på högre lönsamhet och att göra dem mogna för tillväxt, säger Hans Andersson i pressmeddelandet.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ameli Norling blir ny hälso- och sjukvårdschef på SKR
Satsning på bättre vård för personer med funktionsnedsättningar
Humana beviljas inhibition – kan fortsätta verksamhet tills vidare
”Nanokikare” ska avslöja cellens inre
Förra Addlife-vd:n blir ordförande i medtech-bolag
Han föreslås som ny regiondirektör i Skåne
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.468