23948sdkhjf

Svenska medtechbolaget donerar rollatorer för 1,3 miljoner kronor

Medicinteknikbolaget Human Care skänker 446 rollatorer till länder som Ukraina, Moldavien och Etiopien.

Tidigare i år beslutade Human Care att utveckla sitt program för socialt ansvarstagande och nu går en  första donation med hjälpmedel iväg. Det är biståndsorganisationen Human Bridge som kommer att ta emot de 446 rollatorerna av märket Leila. Rollatorerna, som är helt nya, har ett marknadsvärde om drygt 1,3 miljoner kronor. 

– Vi är glada att ha inlett ett samarbete med ytterligare en biståndsorganisation. Tillsammans med Human Bridge kan vi säkerställa att rollatorerna kommer nå ett stort antal människor i olika länder. Vi har ett starkt samhällsengagemang tillsammans med vår ägare Applied Value Group och detta är en av de större donationerna från Human Care, säger Marcus Larsson, bolagets CMO, i ett pressmeddelande. 

Human Bridge kommer i sin tur att skicka dem vidare till länder som Ukraina, Moldavien, Kosovo, Etiopien, Tanzania och Kongo. Human Bridge har hittills i år gjort ett 40-tal sändningar till Ukraina, men även till Moldavien och andra länder i Östeuropa och Afrika. De skickar också till länder i Mellanöstern. Främst samlar organisationen in, reparerar och skickar sjukvårdsmaterial och medicinteknisk utrustning till ett 20-tal länder. 

– Det som är annorlunda med denna donation, förutom det stora antalet, är att rollatorerna är nya och kommer i sin originalförpackning. Det gör det både roligare att ge vidare men ger oss också möjlighet att packa och transportera rollatorerna enklare. I och med att vi mottagit flera olika modeller så kan vi också täcka ett större behov, säger Robert Bergman, direktor för Human Bridge, i pressmeddelandet.

Det medicintekniska bolaget Human Care bildades 1993 och har sitt huvudkontor i Stockholm, men har dotterbolag i USA, Kanada, Tyskland, Turkiet och Nederländerna. De producerar och tillhandahåller bland annat sjukvårdssängar, gånghjälpmedel och medicinsk utrustning för sjukvården. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094