23948sdkhjf

Getinges nya produkt ska förenkla vid operationer

Medtechbolaget Getinge lanserar ett nytt benstödssystem för operationsbord som ska göra det enklare för operationspersonal att få åtkomst till området som ska opereras.

Benstödssystemet har två varianter av benstöd som ska göra att ben- och fotplacering under operationer blir korrekta. Det innebär, enligt ett pressmeddelande, större komfort för patienter och enklare åtkomst till området som ska opereras inom gynekologi, obstetrik och urologi. Det minimerar också investeringar och sparar tid mellan operationer.

Operationspersonalen behöver inte lägga tid på att byta benstöd mellan operationer eftersom vårt system levereras med två varianter av benstöd som kan bära upp till 160 kg eller 250 kg för att passa ett brett spektrum av patienter, säger Norman Gander, produktchef på Getinge i ett pressmeddelande.

Den nya produkten gör det möjligt att placera benet närmare höftens rotationspunkt med hjälp av utformningen av fotstödets fästpunkt. Det innebär att belastningen på patienter minskar, vilket underlättar för de patienter som har begränsad rörelseomfång i höftleden. Och eftersom det finns sidovingar på stödet förbättras stabiliteten och förhindrar samtidigt att benet vrids utåt. Stöden kan också bytas snabbt och enkelt tack vare en klickfunktion i låssystemet.

Vi är glada över att kunna lansera den här lösningen som kommer att spara tid och investeringar för våra kunder och erbjuda komfort till ett brett spektrum av patienter, säger Norman Gander.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.359