23948sdkhjf

Komikapp varslar 12 anställda om korttidspermittering

Den pågående coronapandemin utmanar alla delar av samhället. Nu har hjälpmedelsföretaget Komikapp beslutat att varsla 12 anställda om korttidspermittering.

Konsekvenserna av coronapandemin och dess utveckling i Sverige påverkar både människor och företag. Nu varslar Komikapp 12 anställda på grund en kraftig avmattning i efterfrågan på kognitiva hjälpmedel. 

Permitteringen innebär en minskning av personalstyrkan med cirka 50 procent genom deltidsbemanning. Permitteringen inleds inom kort efter omställningstiden och i nuläget finns det ingen bortre tidsgräns för hur länge den kan pågå. Trots situationen beräknar företaget att de ska kunna upprätthålla servicen och leveranserna till sina kunder. 

– Långsiktigt ser vi fortsatt stor efterfrågan på kognitiva och sinnesstimulerande hjälpmedel. Våra produkter är efterfrågade av kunder och slutanvändare, men på grund av rådande omständigheter med oron för Coronaviruset noterar vi, i dialog med våra kunder, att order temporärt skjuts på framtiden, säger Marianne Sernevi, VD för AdderaCare AB som äger Komikapp, i ett uttalande. 

Målet att så snart som möjligt återgå till normal drift när läget väl stabiliserat sig.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078