23948sdkhjf

Komikapp varslar 12 anställda om korttidspermittering

Den pågående coronapandemin utmanar alla delar av samhället. Nu har hjälpmedelsföretaget Komikapp beslutat att varsla 12 anställda om korttidspermittering.

Konsekvenserna av coronapandemin och dess utveckling i Sverige påverkar både människor och företag. Nu varslar Komikapp 12 anställda på grund en kraftig avmattning i efterfrågan på kognitiva hjälpmedel. 

Permitteringen innebär en minskning av personalstyrkan med cirka 50 procent genom deltidsbemanning. Permitteringen inleds inom kort efter omställningstiden och i nuläget finns det ingen bortre tidsgräns för hur länge den kan pågå. Trots situationen beräknar företaget att de ska kunna upprätthålla servicen och leveranserna till sina kunder. 

– Långsiktigt ser vi fortsatt stor efterfrågan på kognitiva och sinnesstimulerande hjälpmedel. Våra produkter är efterfrågade av kunder och slutanvändare, men på grund av rådande omständigheter med oron för Coronaviruset noterar vi, i dialog med våra kunder, att order temporärt skjuts på framtiden, säger Marianne Sernevi, VD för AdderaCare AB som äger Komikapp, i ett uttalande. 

Målet att så snart som möjligt återgå till normal drift när läget väl stabiliserat sig.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Medtechbolag blev årets snabbväxare
”Livsfarlig dogmatism när vi svenskar tror att vi är bäst på sjukvård”
Medtech-bolag ställer om – patienter som vilken konsument som helst
Spermosens vd slutar
Brighter går i konkurs
Flexibel bår ska ge snabbare förflyttningar
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.141