23948sdkhjf

Inför Fokus Hjälpmedel i Umeå: "Jätteglada att mässan hålls här"

För första gången kommer Fokus Hjälpmedel till Umeå, och Region Västerbotten är medarrangör tillsammans med Swedish Medtech och MedTech Magazine. "Intresset är otroligt stort från branschen i norra Sverige", säger Matthias Schenkel, verksamhetschef för Hjälpmedel Västerbotten.

Han berättar att det var ett bra tag sedan det hölls en hjälpmedelsmässa i Region Västerbotten.

Det fanns en mässa för tre år sedan i Luleå, det vill säga Norrbotten, som blev en "hit". Då tänkte vi att det var dags att ha en i Västerbotten igen. Vi, och våra förskrivare, är jätteglada att mässan hålls här.

Enligt Matthias Schenkel kommer alla de stora företagen inom hjälpmedelsbranschen att finnas på plats, och förhoppningen är att det även kommer många beslutsfattare från kommuner och regioner.

Är det något särskilt under mässan som du själv ser fram emot?

Det är ett fint och bra program, och som hjälpmedelschef är det svårt att framhäva något framför något annat. Det kommer att finnas intressanta föredragningar för alla yrkesgrupper. Men intressant för mig blir Magnus Zingmarks föreläsning om hälsofrämjande, förebyggande och rehabiliterande insatser.

Planen var från början att hålla mässan i maj, men då var smittläget sådant att det inte gick. Nu är situationen en annan, och när eventet hålls den 12-13 oktober på Noliamässan kommer deltagartaket och många andra restriktioner ha tagits bort.

– Vi har hållit kontakt med smittskyddsläkaren, vårdhygien, länsstyrelsen och regionledningen och det är grönt ljus från alla håll. Så vi kommer att kunna ha en säker mässa, säger Matthias Schenkel.

Mer om mässan finns att läsa här.

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127