23948sdkhjf

Permobil bygger huvudkontor i Sundsvall

I Birsta utanför Sundsvall kommer Permobils nya huvudkontor ligga och därmed stannar företaget kvar i Västernorrlands län. – Basen i norra Sverige är vårt hjärta, säger företagets vd Bengt Thorsson.

Permobil grundades 1967 av Per Uddén. Sedan dess har företaget vuxit rejält – idag har de 1 700 medarbetare i 15 länder. Företaget söker nu dessutom efter 15 nya medarbetare inom forskning och utveckling till det nya kontoret.

Dagens huvudkontor ligger i Timrå, men nu flyttar alltså företaget till Birsta utanför Sundsvall. Det nya huvudkontoret ska samla all verksamhet under ett tak – produktion, forskning, utveckling, testning och kontor.

Vår marknad är global, men basen i norra Sverige är vårt hjärta. Vi bygger ett innovationscentrum såväl som en fabrik där vi ska fortsätta leverera framtidens mobilitetslösningar. Här ska vi fortsätta vår tillväxtresa, säger Bengt Thorsson, vd för Permobil i ett pressmeddelande.

Sundsvalls kommun välkomnar Permobil och menar att flytten till Sundsvall kommun kan ses som en del i den starka gröna nyindustrialiseringen som sker i norra Sverige.

Permobils satsning stärker hela regionen. De är ledande inom sitt område och att de nu satsar här är ännu en pusselbit i vårt arbete med att visa att regionen är en attraktiv plats att verka, bo och leva i, säger Bodil Hansson, ordförande i kommunstyrelsen i Sundsvalls kommun, i ett pressmeddelande.

Hela bygget ska, enligt Bengt Thorsson, gå i hållbarhetens tecken med genomgående hållbara material. Byggnaden kommer att byggas i trä, med låg koldioxidpåverkan, och på taket ska 2 500 kvadratmeter solceller sättas upp. På så sätt ska byggnaden bli självförsörjande på el. Även laddstolpar för elbil och elcykel kommer att finnas i anslutning till byggnaden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Swedish Medtechs nya digitaliseringsexpert: "Det behövs en starkare nationell samordning"
Robotkatter, armsupport och sittlösningar – rapport från mässgolvet på Fokus Hjälpmedel
Studie: Lägre träningsdos gav lika bra resultat för knäledsartros
Framsteg och utmaningar väntas
Fokus Hjälpmedel i Göteborg har öppnat
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.125