23948sdkhjf

Evondos vinner upphandling om läkemedelsautomater

Uppsalabaserade Evondos har tagit hem en upphandling gällande företagets läkemedelsrobotar för Västra Götalandsregionens Hjälpmedelscentral.

– Vi är glada för engagemanget och även insikten att våga satsa på läkemedelsautomater. Genom Hjälpmedelscentralens samarbete med kommunerna kommer förhoppningsvis välfärdstekniken att förbättra vardagen för många fler, säger Klaes Göransson, vd på Evondos, i ett pressmeddelande.

Företagets läkemedelsautomater är avsedda att hjälpa patienter med att ta sina läkemedel i rätt tid och rätt dos. Om ett läkemedel inte tas informeras vårdorganisationen som då kan rycka ut till patienten för att hjälpa till.

Enligt upphandlingen ska försörjningen och hanteringen ske av Hjälpmedelscentralen i Västra Götalandsregionen och förskrivning görs av kommunal eller regional primärvård. Enligt Evondo, är tjänsten idag redan införd på fler än 100 svenska kommuner.

– Läkemedelsautomaterna kan förskrivas till patienter med minnesproblem och/eller kognitiva besvär när medicindosett med tidspåminnare inte bedöms som en tillräcklig åtgärd. Målsättningen är att patienterna ska bli självständiga kring sin läkemedelshantering, även om regelbundna kontroller kan behövas, säger Klaes Göransson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111