23948sdkhjf

Swedish Medtechs nya ordförande – ”Sverige ska vara ett attraktivt land för medicintekniska bolag”

Åsa Ardesjö, Sverigechef på Johnson & Johnson, är Swedish Medtechs nya ordförande. Hon tar över stafettpinnen efter Helena Bragd. Vi ringde upp Åsa Ardesjö för att ställa några frågor om hennes nya uppdrag.


Vilka tidigare erfarenheter har du?
– Jag har mer än 20 års medtech-erfarenhet inom sälj och marknad men även supply chain och kundservice. Johnson & Johnson är ett stort värdebaserat hälsoföretag och jag har fått möjlighet att arbeta både svenskt, nordiskt och europeiskt inom olika affärsområden, till exempel ortopedi, kirurgi, kardiologi och lungcancer. Sedan fyra år tillbaka är jag styrelsemedlem i Swedish Medtech.

Vad ser du fram emot med ditt nya uppdrag?
– De behandlingsmetoder och innovativa lösningar som finns hos våra medlemsbolag på Swedish Medtech fyller en väldigt stor roll inom svensk sjukvård både för patienternas hälsa och livskvalitet. Det är oerhört inspirerande att tillsammans med vårdens aktörer arbeta för att patientsäkra, värdeskapande innovationer ska komma svenska patienter till gagn.

Vad händer just nu som du tycker är viktigt att lyfta?
– Innovationstakten är väldigt hög och då är det viktigt att vi som branschorganisation är med i dialogen om hur man ska säkra tillgången till nya värdeskapande lösningar. Alla patienter ska ha tillgång till bra, säkra och hållbara behandlingsmetoder och Sverige ska vara ett attraktivt land för medicintekniska bolag.

Innovationstakten är väldigt hög

– Samtidigt införs ett nytt regelverk för medicinteknik, MDR, just nu och här måste vi som branschorganisation utbilda våra medlemmar. Dessutom är det ett nytt EU-regelverk när det gäller elektronisk hälsodata på gång där man tittar på gemensamma regler för tillgång och användning och det är en väldigt viktig fråga för oss som branschorganisation.


Vilket är ditt första uppdrag nu som ny ordförande för Swedish Medtech?
– Vi har strategidagar i juni som jag ser väldigt mycket fram emot och då kommer vi lägga detaljerna kring de tre fokusområden som vi har i styrelsen, införandet av värdeskapande innovationer, hållbarhet och digitalisering. Och då hoppas jag också få lära känna de nya styrelsemedlemmarna lite bättre.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062