23948sdkhjf

Addvise utser ny vd – Akhtarzand lämnar efter 14 år

Life science-koncernen Addvise Group har utsett Oliver Humlen till sin nästa vd.

Oliver Humlen tillträder den 1 september och efterträder då Rikard Akhtarzand, som övergår till en roll som styrelseledamot och aktiv aktieägare.

Oliver Humlen, som är född 1991, är idag finanschef på Addvise. Han har över tio års erfarenhet från investment bank, och har bland annat varit verksam på Pareto Securities och Barclays i London.

– Oliver har varit nära Addvise sedan slutet av 2020, först i rollen som rådgivare och därefter som CFO. Oliver har sedan han började på Addvise utmärkt sig i sin roll och varit avgörande i arbetet att driva och förbättra koncernens strategi för effektiv kapitalallokering, säger Staffan Torstensson, koncernens styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Rikard Akhtarzand blir efter 14 år på Addvise istället vd för den europeiska serieförvärvaren Your.Online, som finansieras av Strikwerda Investments.

Addvise har en affärsmodell som går ut på att förvärva och utveckla företag inom labb och sjukvård. Koncernen omfattar drygt 20 dotterbolag och omsätter omkring två miljarder kronor.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078