23948sdkhjf

Stockholm gör sig redo för Fokus Hjälpmedel – ”En viktig mötesplats”

Snart träffas hjälpmedelssektorn i Stockholm när Fokus Hjälpmedel går av stapeln i huvudstaden för första gången sedan pandemin bröt ut i början av 2020. 

Carina Karlsson är enhetschef för konsulentenheten i Region Stockholm.

Vad ser du mest fram emot på årets mässa?

Nu är det så länge sedan man träffade folk så det ska bli väldigt roligt med ett fysiskt möte och träffa alla som vi samarbetar med. Fokus Hjälpmedel är en viktig mötesplats för att dryfta problem och utmaningar och hur vi kan lösa dem.

Vilka utmaningar ser ni nu i Region Stockholm?

Det har varit en stor utmaning att hantera pandemin både ur personal- och patientperspektiv. Men det är också otroligt lärorikt och roligt att se vilken innovationskraft det finns när det krävs. Det hade aldrig gått att ställa om till digitalt så snabbt som vi har gjort om det inte vore för att vi blev tvungna till det.

En utmaning är leveranser av hjälpmedel. För vissa produkter har det gått bra även under pandemin, medan det i andra fall har varit problem med tillverkning eller logistik. För en del hjälpmedel har vi haft lager och då har det gått bra eller så har vi kunnat rekonditionera och återanvända produkter. Men i de fall som vi har velat börja använda ett nytt sortiment har det ofta blivit problem.

Fokus Hjälpmedel Stockholm arrangeras av Region Stockholm, Sodexo, Swedish Medtech och Fokus Hjälpmedel/MedTech Magazine den 17-18 november på Kistamässan. Här kan du ta del av programmet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11