23948sdkhjf

Hjälpmedelsbutiker stänger – visningsmiljö öppnas

Hjälpmedelsbutiker i Ludvika, Borlänge och Mora har avvecklats och snart stängs också butiken i Falun. Nu meddelar Region Dalarna att en ny visningsmiljö ska möjliggöra för invånare att testa hjälpmedelsprodukter.

I veckan inviger Dalarnas Hjälpmedelscenter i Borlänge en ny visningsmiljö för hjälpmedelsprodukter. Där finns möjlighet att prova hjälpmedel och ta del av olika åtgärder för hemmiljö som bidrar till självständighet för personer med funktionsnedsättning.

– I visningsmiljön kan man testa, klämma och känna på olika hjälpmedel och produkter samt få tips om var produkterna kan köpas, säger Sofia Knöös, förvaltningschef på Dalarnas Hjälpmedelscenter, i ett pressmeddelande.

Flera hjälpmedelsbutiker i länet har stängt, nu senast i Falun, efter beslut av hjälpmedelsnämnden och regionfullmäktige i juni 2023. Bakgrunden till beslutet är förändrat köpbeteende samt det ekonomiska läget, skriver Region Dalarna. Medtech Magazine har tidigare rapporterat om det tuffa ekonomiska läget i regionen.

I den nya visningsmiljön som nu öppnas finns möjlighet att träffa medarbetare på Dalarnas Hjälpmedelscenter som kan ge tips och råd, något som tidigare gått att få i hjälpmedelsbutikerna.

– Möjligheten att testa produkter och få personligt stöd inför sina val är väldigt viktigt och något som vi prioriterar, kommenterar Lisbeth Mörk-Amnelius, regionråd för Dalarnas sjukvårdsparti och ordförande i hjälpmedelsnämnden Dalarna.

Artikeln är en del av vårt tema om Hjälpmedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078