23948sdkhjf

Senzime får godkännande i Japan

Medtech-bolaget Senzime får nu ett regulatorisk godkännande i Japan för användning av deras system Tetragraph tillsammans med engångssensorn Tetrasens Pediatric för barn.

Senzime är ett Uppsalabaserat medtech-företag som utvecklar patientövervakningssystem. Systemet Tetragraph är en monitor för kvantitativ neuromuskulär övervakning för patienter under narkos och Tetrasens Pediatric är en tillhörande engångsensor anpassad för spädbarn. I Japan marknadsförs produkterna av företaget Fukuda Denshi.

– Detta hjälper oss att driva ett teknikskifte inom neuromuskulär övervakning. Godkännandet av vår barnsensor i Japan stärker inte bara vårt erbjudande, utan framför allt är det ett steg för att minska narkosrelaterade komplikationer och förbättra patientsäkerheten för barn, säger Senzimes vd Pia Renaudin i ett pressmeddelande.

Förra året fick Senzime ett godkännande av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för användningen av Tetrasens Peaditrics i USA, vilket Medtech Magazine tidigare berättat. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Metallskruv som absorberas av kroppen får USA-godkännande
Bibb får USA-godkännande
Personuppgifter kan ha läckt ut vid cyberattack mot trygghetslarm
Nordiske Medier lanserar utbildningar
Rapport: Så kan medtechbolag bli gröna – och spara pengar
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.172