23948sdkhjf

Senzime får godkännande i Japan

Medtech-bolaget Senzime får nu ett regulatorisk godkännande i Japan för användning av deras system Tetragraph tillsammans med engångssensorn Tetrasens Pediatric för barn.

Senzime är ett Uppsalabaserat medtech-företag som utvecklar patientövervakningssystem. Systemet Tetragraph är en monitor för kvantitativ neuromuskulär övervakning för patienter under narkos och Tetrasens Pediatric är en tillhörande engångsensor anpassad för spädbarn. I Japan marknadsförs produkterna av företaget Fukuda Denshi.

– Detta hjälper oss att driva ett teknikskifte inom neuromuskulär övervakning. Godkännandet av vår barnsensor i Japan stärker inte bara vårt erbjudande, utan framför allt är det ett steg för att minska narkosrelaterade komplikationer och förbättra patientsäkerheten för barn, säger Senzimes vd Pia Renaudin i ett pressmeddelande.

Förra året fick Senzime ett godkännande av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för användningen av Tetrasens Peaditrics i USA, vilket Medtech Magazine tidigare berättat. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078