23948sdkhjf

Senzime får sin största USA-order hittills

Uppsalabolaget Senzime, som utvecklar lösningar för patientövervakning i samband med operation, har fått sin hittills största order från ett amerikanskt sjukhussystem.

Enligt bolaget rör det som en initial order på 110 Tetragraph-monitorer samt förbrukningsvaror från kunden, som inte namnges

men i ett pressmeddelande beskrivs som ett ”nationellt topp 10-rankat sjukhussystem i Kalifornien”.

– Detta är ännu en fantastisk milstolpe för Senzime och vår hittills största affär från ett ledande sjukhussystem på USA-marknaden. Vi fortsätter att vinna stora konkurrensutsatta upphandlingar där sjukhusen eftersöker de mest kliniskt relevanta, användarvänliga och långsiktigt hållbara lösningarna för övervakning av neuromuskulär blockad, säger Senzimes vd Philip Siberg i ett pressmeddelande.

Det initiala ordervärdet anges till cirka 2,75 miljoner kronor, och de årliga återkommande intäkterna från affären beräknas överstiga 5 miljoner när monitorerna är i full användning.

Tetragraph är en digital monitor baserad på elektromyografi som används för att övervaka patienter som fått muskelparalyserande läkemedel under operation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063