23948sdkhjf

"Pandemin har ökat förståelsen för vikten av innovativa diagnostiska verktyg"

Life Science Swedens digitala möte i juni uppmärksammar och synliggör morgondagens diagnostik.

Lab & Diagnostics of the Future ordnas för andra gången och denna gång som ett digitalt event den 1 juni och som ett fysiskt event den 1 september. 

Maria Eriksson, M. Sc. Medical Biology och affärsutvecklingschef på Life Science Sweden, berättar om de kommande två mötena. 

Det första mötet i juni ordnas digitalt. Hur ser upplägget ut?

Med den digitala mötesplattform vi använder optimerar vi både exponering av talarna och ger samtliga som deltar på eventet möjlighet att interagera. Man kommer att kunna nätverka både genom att ställa frågor till talarna, via spontana chattar samt förbokade digitala 1-2-1-möten. Från tidigare event som vi arrangerat digitalt ser vi att antalet deltagare ökar upp till 100% och är mer internationellt jämfört med fysiska möten. Vad som skiljer vårt möte från de flesta andra digitala är att moderator och talare kommer att finnas på plats i TV-studio där eventet filmas och sänds live.

Varför är det här mötet viktigt?

–  När det gäller life science-branschen har laboratoriediagnostiken sedan länge befunnit sig mer eller mindre i skuggan av läkemedels- och biotechindustrin, vilket främst beror på att den inte ansetts lika lönsam. Lab & Diagnostics of the Future är ett unikt möte där vi uppmärksammar och synliggör morgondagens diagnostik samtidigt som nyckelaktörer inom labtech-/diagnostikbolagen och olika beslutsfattare som labbchefer, upphandlare och politiker samlas i ett och samma forum. Här kan de utbyta idéer och skapa viktiga samarbeten så att den senaste laboratoriediagnostiken snabbare kan implementeras inom hälso-/sjukvården. I slutändan handlar det ytterst om att rädda fler patienters liv.

–  Bland deltagarna finns även flera investerare vilka är viktiga för start-ups och mindre bolag. Den rådande pandemin har delvis bidragit till att politiker, investerare och användarna förstått vikten av innovativa diagnostiska verktyg men vi har fortfarande en lång väg att gå vilket är en av anledningarna till att jag startade forumet Lab & Diagnostics of the Future för ca två år sedan.

Kan du berätta mer om vad som kommer att tas upp på mötet?

–  Vi kommer att kunna få lyssna till personer med nyckelroller inom laboratoriediagnostik inom allt från politiken till representanter från universitetssjukhusen som forskare och verksamma i klinisk verksamhet. Olika labtech-bolag med den senaste tekniken finns också med i programmet. 

Vilka trender ser du inom labb och diagnostik?

–  Precisionsmedicin är det område som växer alltmer och den är en trend som kommer finnas kvar. Här sker den snabbaste utvecklingen inom laboratoriediagnostiken som är beroende av ett väl fungerande samarbete mellan forskarna och klinikerna samt biotech-/läkemedels- och labtech-bolagen. Detta kommer att speglas både i vårt program och i deltagarlistan för Lab & Diagnostics of the Future.

Lab & Diagnostics of the Future:

Det internationella partnering-eventet Lab & Diagnostics arrangeras för andra gången av Life Science Sweden vid två tillfällen i år som ett digitalt event den 1/6 och med ett annat program som en del av Swedish LabDays den 1/9 på Stockholmsmässan. Läs mer om våra talare, se program samt anmäl dig utan kostnad som deltagare på http://www.labdiagnostics.eu/arrangement/index.xhtml

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078