23948sdkhjf

Paxman redo att bredda sitt utbud

Utvecklar system mot nervskador i singaporianskt samarbete.

Paxman, som gjort sig kända för sina skalpkylningssystem, kommer att inleda ett samarbete med Nationella universitetssjukhuset i Singapore. Tillsammans ska de båda aktörerna utveckla ett portabelt kylnings- och kompressionssystem som motverkar cellgiftsinducerade nervskador i händer och fötter. 

Enligt ett pressmeddelande från Paxman, kommer det nya projektet att kunna skapa synergier både inom produktutveckling och marknadsföring och försäljning.  

– Nu när Paxman är etablerad som global marknadsledare inom skalpkylning mot cellgiftsrelaterat håravfall, med ett positivt kassaflöde från vår operativa verksamhet, är tiden mogen att bredda vår produktportfölj till ytterligare indikationer. Nationella universitetssjukhusets team bidrar med expertis inom förebyggande av nervskador som kompletterar vår egen kunskap och erfarenhet inom kylning i medicinskt syfte, säger Paxmans vd Richard Paxman. 

I den mån utvecklingen leder till patent, kommer dessa att ägas tillsammans mellan parterna, medan Paxman får ensamrätt på att kommersialisera produkterna. 

– Nationella universitetssjukhuset i Singapore har under en tid undersökt möjligheten att använda kylning av armar och ben för att förhindra uppkomsten av cellgiftsinducerad perifer neuropati tillsammans med Singapores universitet. Samarbetet med Paxman gör det möjligt att ta detta lovande projekt till kliniska studier och därefter nå ut till ett stort antal patienter i hela världen, säger Raghav Sundar vid Nationella universitetssjukhuset i Singapore. 

Paxman kommer att finansiera sin del av projektet inom den nuvarande budgeten för forskning och utveckling, vilket gör att man inte kommer att behöva något kapitaltillskott. Målsättningen är att ha en prototyp redo för kliniska studier under andra kvartalet 2020. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142