23948sdkhjf

Paxman sluter toppavtal i USA

Bolagets offensiv i USA har nått en ny milstolpe.

Paxman meddelar att man har tecknat leveransavtal för sitt skalpkylningssystem med de fem högst rankade cancercentren i USA. Milstolpen nåddes när man tecknade ett avtal för fyra system med det sista återstående av de topprankade centren.

Det senaste avtalet följer bolagets affärsmodell i USA, vilket innebär att Paxman får en fast ersättning direkt från patienten för varje personlig kylhätta samt för varje gång som patienten använder kylningssystemet. Betalningsmodellen, som bolaget använder även i andra regioner, sänker de initiala kostnaderna för vårdgivaren samtidigt som bolaget kan bygga upp ett stabilt och uthålligt kassaflöde.

– Vi är mycket glada och hedrade över att samtliga av de fem främsta cancercentren i USA nu erbjuder skalpkylning från Paxman till sina patienter. Det är en fantastisk bedrift att uppnå denna milstolpe på mindre än ett år sedan vårt FDA-godkännande i april 2017. Vi är nu otvetydigt den marknadsledande leverantören av skalpkylning i syfte att minimera håravfall på grund av cellgiftsbehandling. Våra framgångar på den amerikanska marknaden, som är tongivande för vår globala expansion, visar samtidigt på den växande förståelsen för betydelsen av skalpkylning som ett sätt att stärka patientens livskvalitet och känsla av kontroll under behandlingsperioden, säger Paxmans vd Richard Paxman i ett pressmeddelande.

Paxmans FDA-godkännande gäller användning i samband med behandling av bröstcancer, men man har också lämnat in en motsvarande ansökan för användning i samband med behandling av solida cancertumörer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079