23948sdkhjf

Snart förenas västsveriges start up-fält igen!

I slutet på september är det dags igen för Park Annual by Sahlgrenska Science Park, där västsveriges hetaste start up-företag inom medtech möter akademi och vård.

Park Annual är en dag med intressanta föreläsningar, enskilda möten, utställning och massor av nätverksmöjligheter. Temat för årets konferens är A brand new world.

Alla förutsättningar finns för att vår bransch ska ta ett rejält utvecklingskliv, precis som fordonsindustrin gjort under liknande omständigheter. Det som händer inom life science är lika omvälvande som att bilarna blir självkörande, säger Charlotta Gummeson, vd Sahlgrenska Science Park.

Konferensen har i år ett särskilt fokus på artificiell intelligens, internationalisering och företag som skalar upp sin verksamhet. Kaiku Health och Captario är bara ett par av startup-företagen du möter på scenen som har nydanande system baserade på AI. Besökaren får också möta bland andra Jenni Nordborg, avdelningschef för Hälsa på Vinnova, och chef för det nyinrättade life science-kontoret hos Näringsdepartementet. Agneta Holmäng, professor och dekan Sahlgrenska Akademin kommer också, liksom Maria Forss, Business Unit Director Media, Vitrolife.

Under mötet delas också priset Arvid Carlsson Award by Sahlgrenska Science Park ut till en entreprenör som driver utvecklingen framåt för människors hälsa och välfärd. Utmärkelsen instiftades förra året i Nobelpristagare Arvid Carlssons namn, delas i år ut av Erik Gatenholm, Cellink, vinnare fjol tillsammans med Hector Martinez.

Arvid Carlsson är en sann inspiratör och med utmärkelsen vill vi hylla innovation, kunskap och kompetenshöjd. Vi ser det som ett sätt att synliggöra entreprenörer inom life science och vill uppmana till att nominera kandidater, säger Charlotta Gummeson.

Det är den 27 september 2018 som Park Annual arrangeras för 13:e året i rad av Sahlgrenska Science Park i Göteborg. MedTech MagazineTV är på plats och gör inslag hela dagen. (Se mer på medtechmagazine.se)

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078