23948sdkhjf

Natural cycles expanderar till Genève

Bolaget öppnar i Schweiz och satsar bredare på kvinnors hälsa.

Natural cycles har under de senaste månaderna ytterligare ökat sitt vetenskapliga och medicinska team till företaget genom en rad olika rekryteringar. Nu tas nästa steg, genom att öppna en så kallad science-hub i Genève.

Det nya kontoret kommer att vara beläget i en region som går under namnet health valley där hundratals olika bioteknik- och medtech-företag har sitt säte. Förhoppningen är att attrahera forskare från det berömda Cern-laboratoriet till bolaget. För närvarande består Natural cycles hub av två partikelfysiker. Vid slutet av sommaren 2018 beräknas teamet ha utökats till totalt fem forskare.

Det nya teamet kommer att fokusera på att använda sig av maskininlärningsalgoritmer för att utveckla nya medicinska funktioner som kan öka förståelsen för kvinnors hälsa.

– Vi vill utveckla kvinnors hälsa genom forskning, passion och innovativ teknik. Vår målsättning är att stärka varje kvinna med den kunskap hon behöver för att ta kontroll över sin hälsa. Genom vår investering i Natural cycles nya science hub och med hjälp av de mest avancerade teknikerna inom AI och maskininlärning hoppas vi kunna utveckla nya algoritmer och funktioner som sträcker sig utöver preventivmedel, säger Raoul Scherwitzl, vd och grundare till Natural cycles, i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har läkaren Simon P. Rowland, med bakgrund inom life-science på företaget Bayer, anslutit sig till Natural cycles. Partikelfysikerna Jonathan Bull, Vincenzo Lavorini och Eleonora Benhar har också nyligen anslutit sig till företaget, varav de två sistnämnda har tidigare arbetat på Nobelprisbelönade Cern-laboratoriet i Schweiz.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109