23948sdkhjf

Fem miljoner till sajt mot psykisk ohälsa

Fyra organisationer gör gemensam sak mot psykisk ohälsa tillsammans med Psykologiguiden.se

Lärarnas riksförbund, Sveriges psykologförbund, Sveriges elevkårer och Stiftelsen företagsam har beviljats drygt fem miljoner kronor från Arvsfonden för att skapa en webbplats för unga om psykisk ohälsa. Webbplatsen kommer att finnas under den redan väletablerade Psykologiguiden.se.

Målet är nu att bygga upp ett virtuellt kunskapsstöd med kvalitetssäkrad och trygg information som ska nå ut brett till både de unga, deras föräldrar och skolans professionella. Ungas psykiska ohälsa drabbar dem hårt på flera plan, både personligt och i skolarbetet.

– Vi vet att den psykiska ohälsan tyvärr ökar bland barn och ungdomar. Därför är det så fantastiskt att vi får möjlighet att både bygga ett system för information till målgrupperna, men också möjligheten att, med hjälp av våra samarbetspartners, implementera kunskap och åtgärder i skolorna, säger Anders Wahlberg, ordförande för Sveriges psykologförbund, i ett pressmeddelande.

Emily Storm är verksamhetsansvarig för Psykologiguiden. Hon ser stora möjligheter att hjälpa ungdomar när den nya satsningen blir verklighet.

– Vi får in mängder av frågor till Psykologiguiden från unga i åldern 12 – 17 år som handlar om psykisk ohälsa och neuropsykiatrisk problematik. Hittills har vi bara haft resurser att besvara ett fåtal av dessa frågor. Vi är väldigt glada att vi nu får möjligheten att bygga upp en särskild sektion på Psykologiguiden för att möta de ungas behov av stöd och information men även för att bistå föräldrar och skolpersonal med användbara/relevanta verktyg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078