23948sdkhjf

Senzime rustar för sälj

Styrelsen i Senzime har bett bolagsstämman att besluta om en företrädesemission om cirka 24,4 miljoner kronor.  Samtidig planeras ett listbyte från AktieTorget till Nasdaq First North.
Nu är det dags fö r Senzime att närma sig marknaden och börja sälja sina produkter. För det behövs pengar. Närmare bestämt drygt 24 miljoner kronor.

Vd Lena Söderström kommenterar i pressmeddelandet:

– Vi har inlett kommersialiseringen av vår produktportfölj och har som mål att bygga ett världsledande bolag inom peri- och postoperativ patientmonitorering. Under de senaste månaderna har vi tecknat ett genombrottsavtal för den japanska marknaden, stärkt vår organisation och för diskussioner med potentiella licenspartners på ytterligare marknader. Vi står inför flera CE-märkningar och en bred marknadsintroduktion under 2017. Tillväxtkapitalet ska skapa förutsättningar att accelerera den globala kommersialiseringen av vår produktportfölj.

Senzime utvecklar lösningar som gör det möjligt att följa patienters biokemiska och fysiologiska processer inför, under och efter operation. I portföljen ingår patientnära system för automatiserad och kontinuerlig mätning av livskritiska ämnen som glukos och laktat i blod och vävnader samt system för att monitorera patienter som undergår narkos.

Teckningsperioden i företrädesemissionen pågår mellan den 14 mars 2017 till den 28 mars 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095