23948sdkhjf

Immunovia till börsen

Nytt hopp för människor med ärftlighet för pankreascancer. Bolaget Immunovia har fått in 60 miljoner på emission och kan nu kommersialisera testet för tidig pankreascancer som görs med ett enkelt blodprov.
Det svenska bolaget Immunovia är på väg till börsen. Den första december är första dagen aktien kan handlas på Nasdaq First North.
– Det känns verkligen roligt att vi fått så stor respons, säger Mats Grahn, vd för Immunovia.

Immunovia har utvecklat en helt ny metod för att med hjälp av blodprov tidigt diagnostisera pankreascancer. Med testet kan diagnos ställas tidigare vilket ger väsentligt förbättrade möjligheter att behandla cancern och många liv kommer att kunna räddas. Nu sr det ut att bli det första enkla blodtestet för att hitta den farliga cancersorten. Kapitaltillskottet från emissionen ska finansiera kommersialiseringen av testet. Pengarna kommer också att användas till att vidareutveckla Immunovias kommande tester för andra cancerformer och för den autoimmuna sjukdomen lupus, SLE.
– Det här är något som gäller alla. Jag har märkt det ännu mer nu, när jag haft många möten och informationsträffar. Varje gång är det någon som kommer fram och berättar att de haft en anhörig som dött i bukspottscancer, eller själva oroas av ärftliga faktorer, som tackar mig, säger Mats Grahn.

Immunova startades av forskaren och entreprenören Carl Borrebaeck som också grundade Senzagen, BioInvent International och Alligator BioScience.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078