23948sdkhjf

Medtech är hälsosam tillväxt

Inom ramen för projektet MedTech Sverige 2020 arrangerades slutkonferensen ”Medicinsk Teknik är hälsosam tillväxt” den 30 maj på Ingenjörs Vetenskaps Akademin i Stockholm.

Syftet med konferensen var att sammanfatta och vidareutveckla de idéer och tankar som kommit fram i den tidigare workshopserien, som då behandlat områden som innovationsupphandling, utvärdering av medicinteknik samt samverkan mellan forskning, näringsliv och vård.

Bland talarna och panelen vid slutkonferensen återfanns Socialminister Göran Hägglund, Per Unckel (landshövding), Carola Lemne (VD, Praktikertjänst), Johanna Adami (direktör och avdelningschef Hälsa, Vinnova), Lennart Philipson (forskningsdirektör, Örebro läns landsting), Johan Permert (verksamhetsledare, Innovationsplatsen), Anders Persson (verksamhetsledare, CMIV), Göran Stiernstedt (chef för avdelningen vård och omsorg,SKL) och Jens Viebke (VD, Maquet Critical Care).

Socialministern belyste vikten av att samverka för att utveckla lösningar för de utmaningar som vården står inför. Han menade att den medicintekniska forskningen är det som gör att Sverige ska klara det långsiktiga uppdraget för hållbar vård och utveckling och att trippelhelix-samverkan är avgörande för framtagningen av nya diagnostiska metoder och behandlingsstrategier.

Under eftermiddagen fortsatte dialogen för att hitta konkreta lösningar och metoder till incitament för att få in medicinteknisk innovation i vården, bygga ersättningssystem som främjar innovation, och för att hitta finansieringsalternativ som passar innovativ medicinteknisk forskning och kommersialisering. Med stöd från Vinnova kommer CTMH och Swedish Medtech att vidareutveckla konferensens idéer under hösten genom ett antal workshops. Bland annat kommer frågor kring den strategiska tekniska kompetensen i sjukvården och värderingen av medicinsk teknik att tas upp.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Löneenkät visar: Regionernas arbetsterapeuter halkar efter
Biovica får labbcertifiering i USA
Ameli Norling blir ny hälso- och sjukvårdschef på SKR
Satsning på bättre vård för personer med funktionsnedsättningar
Humana beviljas inhibition – kan fortsätta verksamhet tills vidare
”Nanokikare” ska avslöja cellens inre
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.093