23948sdkhjf

Humanas vd lämnar – ”Ett svårt beslut”

Johanna Rastad nuvarande vd för omsorgsbolaget Humana avgår. Bolaget letar nu efter hennes efterträdare.

– Det har varit ett svårt beslut att ta, jag har dock fått ett erbjudande som jag inte kan tacka nej till. Jag är mycket stolt över Humana, det engagemang, den kämparanda och den kompetens som finns och känner stor tacksamhet över att ha fått leda Humana under min tid som vd, säger Johanna Rastad i ett pressmeddelande.

Hon har varit vd på Humana i två år men jobbat på företaget i totalt sex år. Hon kommer att vara kvar på bolaget under sin uppsägningstid som är på sex månader.

Anders Nyberg, styrelseordförande för Humana, tackar Johanna Rastad i ett pressmeddelande för hennes insatser under åren som gott, bland annat för hennes hantering av Ivos beslut att dra in Humanas Assistans tillstånd att bedriva personlig assistans förra året, vilket Medtech Magazine tidigare rapporterat.

Det var i början av förra året som Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, tog ett beslut att dra in Humana Assistans tillstånd att bedriva personlig assistans. Humana kunde dock fortsätta sin verksamhet efter ett beslut om inhibering. Men i juni i fjol upphävde förvaltningsrätten Ivos beslut, då de ansåg att avvikelserna som Ivo påpekat bland annat legat för långt bak i tiden.

Bolaget har nu startat en process för att hitta hennes efterträdare.

Läs mer om: vd
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.25