23948sdkhjf

Vd-byte på Diagonal Bio

Diagonal Bios vd Jack Egelund Madsen lämnar och styrelseledamoten Karin Wehlin hoppar därmed tillfälligt in som vd för bioteknikbolaget tills att en ny rekryterats.

Jack Egelund Madsen lämnar vd-posten på bolaget med omedelbar verkan efter ett gemensamt beslut med styrelsen, uppger Diagonal Bio i ett pressmeddelande. Karin Wehlin som varit styrelseledamot i företaget sedan i våras kliver nu in som tillförordnad vd.

– Diagonal går in i en ny fas i bolagets utveckling. Fram till idag så har arbetet primärt fokuserat på produktutveckling och Jack har drivit dessa frågor på ett förtjänstfullt sätt. Nu har bolaget påbörjat sin kommersiella fas och Karins breda erfarenhet inom kommersialisering, samt från olika chef- och vd-positioner, kommer väl till pass när bolaget nu tar nästa steg, säger Kerstin Jakobsson, styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Kerstin har tidigare varit vd för Bomill och Respiratorius samt är medgrundare till läkemedelsföretaget EQL Pharma. Hon har även arbetat vid Nordic Drugs och varit styrelseledamot i Danske Bank. Som vd för Diagonal Bio kommer hon att fokusera på marknaden och kommersialiseringen av företagets produkt Lamplify, säger hon.

Diagonal Bio är ett svenskt bioteknikföretag med huvudkontor i Lund. Företaget utvecklar en plattform för diagnosticering av patogenburna sjukdomar.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079