23948sdkhjf

Ivo drar in tillståndet för Humana Assistans – ”Återkommande brister”

Humana Assistans blir av med tillståndet att bedriva bland annat personlig assistans och hemtjänst efter ett beslut av Ivo, Inspektionen för vård och omsorg. Humanas börsvärde halverades efter beskedet.

Enligt Ivo uppfyller inte bolaget kravet på lämplighet att bedriva personlig assistans, ledsagarservice, avlösarservice och hemtjänst.

Bland annat hänvisas till återkommande brister avseende anmälningsskyldighet, anordnar- och arbetsgivaransvar samt förmåga att utveckla och säkra kvaliteten i verksamheten.

Detta tillbakavisas av Humana Assistans som anser att Ivos beslut är felaktigt. Omsorgsbolaget kommer därför att överklaga till Förvaltningsrätten.

Företaget uppger i ett pressmeddelande att det har "välfungerande rutiner som följer lagstiftningen och därför kan hantera avvikelser i verksamheten". Dessutom är bolaget kritiskt till att flera av ärendena som Ivo lägger till grund för sitt beslut inte har vunnit laga kraft.

I samband med överklagandet kommer Humana Assistans att begära inhibition av beslutet, vilket skulle innebära att det inte skulle gälla under den tid som överklagandet prövas.

"Humana avser tillse att inga kunder kommer att bli utan assistans på kort sikt", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Innan beslutet från Ivo offentliggjordes börsstoppades Humanas aktie, men när handeln släpptes fri sjönk kursen med över 50 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Metallskruv som absorberas av kroppen får USA-godkännande
Bibb får USA-godkännande
Personuppgifter kan ha läckt ut vid cyberattack mot trygghetslarm
Nordiske Medier lanserar utbildningar
Rapport: Så kan medtechbolag bli gröna – och spara pengar
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.095