23948sdkhjf

Lundaföretag tar in 55 miljoner kronor

Det Lundabaserade företaget Iconovo, som utvecklar inhalationsprodukter, tar in 55 miljoner kronor genom en riktad nyemission. 

Teckningskursen som bestämdes genom så kallad bookbuilding uppgick till 40 kronor per aktie. Detta innebär att före emissionskostnader tar Iconovo in 55 miljoner kronor genom den riktade nyemissionen. 

Bland deltagarna i nyemissionen finns flertalet institutionella investerare bland annat Eiffel Invesment Group. De har genom nyemissionen ökat sitt ägande i företaget från cirka 7,5 procent till 9,9 procent. 

"Iconovo avser att använda likviden från Nyemissionen för accelererande och värdeskapande utveckling och satsningar kopplat till Bolagets långsiktiga strategi", skriver företaget i ett pressmeddelande.

Iconovo är ett svenskt medtech-bolag som utvecklar inhalatorer i samarbete med andra läkemedelsföretag. I fjol meddelade företaget att de fått ett anslag på nio miljoner kronor av Bill & Melinda Gates Foundation för utveckling av inhalatorer till resurssvaga delar av världen, vilket Medtech Magazine då rapporterade om. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Metallskruv som absorberas av kroppen får USA-godkännande
Bibb får USA-godkännande
Personuppgifter kan ha läckt ut vid cyberattack mot trygghetslarm
Nordiske Medier lanserar utbildningar
Rapport: Så kan medtechbolag bli gröna – och spara pengar
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.094