23948sdkhjf

Permobil: Drivaggregat till vanliga rullstolar ökar det självständiga livet

Permobil har skrivit en vitbok om extra drivaggregat till manuella rullstolar. Slutsatsen i sammanställningen är att så kallade PAD:s på många sätt bidrar positivt för användarnas liv.

I vitboken, som ska publiceras den 22 juni, skriver Permobil om fördelarna med Power Assist Devices, PAD, för användare av manuella rullstolar.

Bevisen för fördelarna med PAD:s är väl dokumenterade och alltmer välförstådda. Användarna får avlastning av axlarna, sparar sin energi och får ökad framkomlighet i svåra terränger. En annan viktig slutsats som framkom var att de olika typerna av PAD:s uppfyller olika användarbehov. Med andra ord behöver vi matcha individer med rätt typ av PAD:s för dem, säger Carla Nooijen, senior forskare på Permobil, och medförfattare av vitboken, i ett pressmeddelande.

Valet av drivaggregat måste styras av individens behov, enligt Permobil. Drivaggregaten kan monteras på olika sätt, antingen framtill, på drivhjulet eller som ett extra hjul bakom hjulaxeln. Oavsett val av aggregat kan det påverka vilka aktiviteter individer kan delta i, vilka miljöer som blir tillgängliga och hur stor självständighet personerna som använder manuella rullstolar får.

Vitboken gör det möjligt för omvärlden att förstå forskningsbevisen och hur de kan tillämpas på individen utifrån erfarenhet och resultat, säger Karin Leire, forskning- och innovationschef på Permobil.

Vitboken

Sammanställningen bygger på en genomgång av litteratur samt en undersökning med 125 personer med internationell representation. Dessutom intervjuades personer som använder PAD:s i början av året.
Publiceras den 22 juni, men den 21 juni håller Permobil ett globalt webbinarium där författarna till vitboken kommer att delta. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109