23948sdkhjf

Testa Center får ny vd

Testa Center i Uppsala får en ny vd. Det är Jesper Hedberg, tidigare Senior Manager för verksamheten, som nu tar över posten.

Testa Center är ett samarbete mellan svenska regeringen, via Vinnova och Cytiva, som har skapats för att ge forskare, mindre företag och start-ups inom life science-sektorn möjlighet att pröva sina innovationer, skala upp och förbereda sig för en industriell produktion, som Life Science Sweden tidigare berättat.

Jesper Hedberg har tillsammans med avgående vd:n Lotta Ljungvist haft viktiga roller i etablerandet av centret, som inleddes 2016.

– Jag ser mycket fram emot att fortsätta utveckla Testa Center. Det finns en oerhörd potential med Testa Center och jag ser fram emot att jobba för fortsatta framgångar inom biologisk produktion. I Lottas anda ska vi fortsätta att bygga broar mellan innovativa idéer och den viktiga industrialiseringsprocessen, säger Jesper Hedberg i ett pressmeddelande.

Meningen är att verksamheten ska fortsätta att drivas i samma rikning och erbjuda kunder från akademi och industri möjligheter att skala upp sina bioprocesser till industriell skala.

Lotta Ljungqvist ska framöver ägna sig mer åt olika styrelseuppdrag inom life science.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127