23948sdkhjf

Han blir Redsense nya vd

Redsense Medical, som utvecklar system för övervakning av blodläckage vid dialys, anställer Pontus Nobréus som ny vd.

Pontus Nobréus har haft ledande positioner i företag inom diagnostik och medtech i över 15 år, och har bland annat arbetet i USA och Sydafrika. Han kommer närmast från en roll som vd i Pro Health Pharma Sweden, och var dessförinnan vd för Glycorex Transplantation samt affärsutvecklingschef på Biovica.

I bakgrunden har Pontus Nobréus en MBA från Henley Business School samt e M.Sc. i maskinteknik från Lunds universitet.

Den nuvarande vd:n Patrik Byhmer, tillika medgrundare och bolagets störste aktieägare, meddelade i december sin avsikt att lämna vd-posten. Han föreslås nu i stället bli styrelseordförande i företaget.

Patrik Byhmer välkomnar valet av efterträdare.

Pontus är en skicklig ledare och säljstrateg, som är väl bekant med de särskilda utmaningar som finns på den amerikanska hälsovårdsmarknaden, och han har en äkta passion för patientnytta. Jag har fullt förtroende för honom och för att teamet på Redsense kommer att hantera och föra affärerna framåt på bästa möjliga sätt, säger han i ett pressmeddelande.

Avtalet om anställningen är undertecknat, men något exakt datum för den nye vd:ns tillträde är inte bestämt. 

Förändringen sker i samband med att Redsense står inför lansering av Redsense Clamp, en trådlös enhet kopplad till Redsense Alarm, ett system som upptäcker och varnar för livshotande blodläckage i samband med dialysbehandling.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141