23948sdkhjf

Cross i samarbete med mjukvaruföretag om patientuppföljning på distans

Lundabolaget Cross, som utvecklar e-hälsoplattformen Lifepod för distansmonitorering av patienter, har ingått ett samarbetsavtal med mjukvaruföretaget Evimeria.

Evimerika levererar ett webbaserat patientjournalsystem, Webdoc, som i Sverige används av cirka 600 kliniker inom primärvård, specialistvård, företagshälsa och paramedicin.

– Vi ser ett stort behov av lösningar för monitorering och smidig patientuppföljning och Lifepod är ett självklart steg på vägen mot en enklare vård och mesta möjliga patientnytta, säger Anders Jutback Janerot, Partner Manager på Evimeria, i ett pressmeddelande.

Samarbetet kommer, enligt de bägge företagen, att innebära att patienter med kroniska tillstånd eller i behov av kontinuerlig uppföljning får tillgång till en individanpassad applikation genom Lifepod, och att vårddata överförs automatiskt till vårdgivaren som får en aktuell bild av sina patienters medicinska status.

– Samarbetet är ett led i vår strategi att tillsammans med partners erbjuda ett sömlöst vårdflöde som underlättar livet för vårdgivare och patienter. Vi har ett evidensbeprövat beslutsstöd för patientuppföljning på distans och tillsammans med Evimeria har vi möjlighet att erbjuda hundratals vårdgivare i Sverige att införa egenmonitorering i större skala, säger Dag Westberg, partneransvarig på Cross Technology Solutions, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Swedish Medtechs nya ordförande – ”Sverige ska vara ett attraktivt land för medicintekniska bolag”
”Stor efterfrågan på ingenjörskompetens”
Efter FDA-godkännandet – Bibb genomför nyemission
Studie: Förlamad kunde gå med implantat i hjärnan
Aleris rekryterar finanschef från Biotage
Nya beslut fattade om nationell högspecialiserad vård
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093