23948sdkhjf

Cross i samarbete med mjukvaruföretag om patientuppföljning på distans

Lundabolaget Cross, som utvecklar e-hälsoplattformen Lifepod för distansmonitorering av patienter, har ingått ett samarbetsavtal med mjukvaruföretaget Evimeria.

Evimerika levererar ett webbaserat patientjournalsystem, Webdoc, som i Sverige används av cirka 600 kliniker inom primärvård, specialistvård, företagshälsa och paramedicin.

– Vi ser ett stort behov av lösningar för monitorering och smidig patientuppföljning och Lifepod är ett självklart steg på vägen mot en enklare vård och mesta möjliga patientnytta, säger Anders Jutback Janerot, Partner Manager på Evimeria, i ett pressmeddelande.

Samarbetet kommer, enligt de bägge företagen, att innebära att patienter med kroniska tillstånd eller i behov av kontinuerlig uppföljning får tillgång till en individanpassad applikation genom Lifepod, och att vårddata överförs automatiskt till vårdgivaren som får en aktuell bild av sina patienters medicinska status.

– Samarbetet är ett led i vår strategi att tillsammans med partners erbjuda ett sömlöst vårdflöde som underlättar livet för vårdgivare och patienter. Vi har ett evidensbeprövat beslutsstöd för patientuppföljning på distans och tillsammans med Evimeria har vi möjlighet att erbjuda hundratals vårdgivare i Sverige att införa egenmonitorering i större skala, säger Dag Westberg, partneransvarig på Cross Technology Solutions, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ivo drar in tillståndet för Humana Assistans – ”Återkommande brister”
Självtest för snabbsänka säljs nu på apotek
SDS Medteq tar nytt steg i USA
Undersökning: Sällsynt att life science-bolag flyttar utomlands
Capitainer och Astra Zeneca inleder forskningssamarbete
”Symaskin” för bukkirurgi utvärderas i klinisk studie
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.158