23948sdkhjf

Prostatype har hittat brittisk partner för sitt gentest

Prostatype Genomics har tecknat avtal med brittiska Cambridge Clinical Laboratories och hoppas kunna göra sitt test för prostatacancer tillgängligt för patienter i Storbritannien och Irland.

Prostatype är ett genetiskt test för prognosticering av prostatacancer. Det har utvecklats vid Karolinska institutet och kan beställas av behandlande urologer eller patienter. Genom genanalys ges ett mått på hur aggressiv eller icke-aggressiv cancern är, vilket kan fungera som kompletterande underlag inför beslut om behandling.

Solnabaserade Prostatype Genomics har patent för testet och har nu tecknat avtal med Cambridge Clinical Laboratories, CCL, som kommer att erbjuda Prostatype i sina egna laboratorier och marknadsföra det till uro-onkologiska anläggningar över hela Storbritannien och Irland.

Prostatype Genomics vd Fredrik Persson är glad över det nya samarbetet med CLL.

 De har ett imponerande rykte för att kontinuerligt arbeta för att hitta ny teknik och smarta lösningar som skapar värde för vården och hjälper patienter. Det här samarbetet ger oss en fantastisk start i arbetet på dessa nya och spännande marknader, säger han i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094