23948sdkhjf

Tips på sommarläsning

Sommartider betyder förhoppningsvis vila och rekreation. Men kanske också tid att läsa något av det man missat tidigare under året? Här är några av de artiklar MedTech Magazine publicerat tidigare i år.

Jalle Jungnell bygger unikt lätta rullstolar

När Jalle Jungnell vid 22 års ålder bröt ryggen och hamnade i rullstol var det en tragedi – men också början på något nytt. För han fick nog av de tunga och klumpiga stolarna och började bygga egna. Idag säljer hans företag Panthera aktivrullstolar över hela världen. Här kan du läsa artikeln.

Så har de kliniska labben påverkats av precisionsmedicin

Diagnostik är en nyckelkomponent inom precisionsmedicinen och i takt med att allt mer ska analyseras vid behandlingen av exempelvis cancer ställs de kliniska labben inför nya utmaningar. Läs artikeln här.

Sammanhållen journalföring – utopi eller verklighet?

I Sverige har det i flera år pågått diskussioner om ett gemensamt digitalt journalsystem som skulle ersätta användningen av fax och papperskopior ute i regionerna. Men trots att en del nya system är på ingång finns det fortfarande inga planer på en nationell lösning. Artikeln hittar du här.

Kritik mot MTP-rådet i ny rapport om tyngdtäcken

I en rapport från Sveriges arbetsterapeuter framgår att många arbetsterapeuter är oroliga för konsekvenserna om de inte längre kan förskriva tyngdtäcken. "Vi tycker att MTP- rådet har gjort en snäv bedömning", säger  Ida Kåhlin, förbundsordförande för Sveriges arbetsterapeuter i vår artikel.

”Man ska ha en djärv vision”

Sigrid Therapeutics vd Sana Alajmovic har för andra året i rad kvalat in på listan Framtidens kvinnliga ledare. MedTech Magazine ringde upp för att tala om ledarskap med henne.

Konstgjord andning – från bibeln till den moderna respiratorn

MedTech Magazine botaniserar bland kyrasser och respiratorer från gångna tider i utställningen ”Livspusten - Historien om den konstgjorda andningen” på Medicinhistoriska museet i Uppsala. Reportaget kan du läsa här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079