23948sdkhjf

Cochlearity blir Duearity inför börsnotering

Malmöbolaget har fått ett nytt namn och nya styrelsemedlemmar.

Namnändringen och tillskotten i styrelsen sker för att stärka medicinteknikbolaget Duearity inför en kommande börsnotering som bolaget har som mål att slutföra innan sommaren.

– Vi lekte med olika bolagsnamn och kom fram till att vi vill anspela på duo som ”du och ditt öra” och ”du och teknologi” i samspel. Det fanns också en risk att Cochlearity skulle blandas ihop med Cochlear, ett globalt bolag som gör en helt annan typ av hörselhjälpmedel, säger Fredrik Westman, vd för Duearity.

De nya styrelsemedlemmarna är Rom Mendel som även blir ordförande, Anna Chérouvrier Hansson och Eva Vati samt bolagets grundare Peter Arndt och Ali Jehanfard.

Rom Mendel är före detta vd för Cochlear Bone Anchored Solutions och han har varit involverad i bolaget i 14 år och varit med om en tillväxtresa så han kan hörselhjälpmedel och känner till marknaden. Han är väldigt driftig och driven och bra på marknadsrelaterade frågeställningar.

–Anna Chérouvrier Hansson är CCO på Senzagen i Lund och känd inom Medtech-kretsar. Hon är väldigt kunnig på bland annat marknadsfrågor. Så har vi Eva Vati som driver tre egna företag och varit verksam inom publika bolag. 

Duearity utvecklar en icke-invasiv produkt som ska hjälpa personer med tinnitus genom att skicka in ljud i form av white noise i örat. Produkten heter Tinearity och i augusti färdigställdes en proof of concept-studie. I samband med den studien tog bolaget fram den första protoypen.

– Studien visade att det går att bygga ett litet och flexibelt hjälpmedel som placeras bakom öronen för att sända vitt brus. I nuläget är den ungefär i samma storlek som ett gammalt femkronorsmynt. Den går att använda under sömn, på en löptur eller under ett möte på arbetet. Vi har just tagit fram prototyp 2 som i väldigt stor utsträckning liknar slutprodukten. Så vi håller på att finlirar med designen och den ska vara färdig i december.

Produkten kommer att klassas som en medicinteknisk produkt av klass IIa enligt den nya MDR-lagstiftningen som träder i kraft i maj. 

– Vi har gjort avtal med ett anmält organ och vi tar in en person som också ska ISO- certifiera bolaget. Alla regulatoriska saker har löpt på bra hittills även om det kan orsaka magsmärtor ibland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078