23948sdkhjf

Malmöbolag lanserar produkt för egenbehandling av tinnitus

I sommar är medtech-bolaget Duearitys första produkt för egenbehandling av tinnitus ute på marknaden.

Det är produkten Tinearity G1 som i sommar går ut på marknaden. Den bygger på behandlingsformen Tinnitus Retraining Therapy, TRT – en ljudstimulering i form av vitt brus som ska avlasta hjärnan och på så sätt lindra tinnitus.

Peter Arndt, medgrundaren och CMO för Duearity, har själv tinnitus och 2015 genomgick han behandling med just TRT. Han upptäckte att behandlingen gav lindring men att den också blev ett hinder i vardagen.

– Behandlingen gav god effekt men trots det var jag tvungen att avbryta den, eftersom jag skulle lyssna på vitt brus utan avbrott åtta timmar per dag. Detta var svårt då de ear plugs som skulle användas orsakade obehag och inte gick att använda på jobbet eller i andra situationer. Jag märkte dessutom att min sömn blev störd av att sova med dem en längre tid, säger Peter Arndt, i ett pressmeddelande.

Målet för bolaget blev att utveckla en liten och flexibel produkt med utgångspunkt i den fungerande TRT-behandlingen, vilket resulterade i Tinearity G1. Produkten är leveransklar sommaren 2022 och ska då även vara CE-märkt, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Tinearity G1 har tre komponenter: en ljudöverförande, endagsplåster och laddningsenhet. Användaren fäster den ljudöverförande komponenten på plåstret som placeras bakom örat – på så sätt förs det vita bruset in genom skallbenet istället för direkt in i örat, och hörselgången hålls fri. Produkten kan användas när som helst på dygnet, men ska inte störa vardagslivet.

– Detta är en flexibel produkt, men framför allt kommer den att ge möjligheten för de som besväras av tinnitus att behandla och lindra sin tinnitus var som helst, och när som helst på dygnet, säger Fredrik Westman,
vd på Duearity, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125