23948sdkhjf

Två e-hälsoföretag slår ihop sig

Smile Incubator-bolagen Neki Sverige och Poow Application går ihop.

Uppstartsbolaget Neki Sverige förvärvar det andra uppstartsbolaget Poow Application. Poow Application har utvecklat appen Poow Food Hero som ska hjälpa små barn att äta genom inslag av gaming. Appen skapar via kameran en virtuell miljö där en superhjälte kan ladda sin ”powerpack” genom mat från tallriken.

– Vi är väldigt glada över att expandera till detta närliggande produktområde som hjälper familjer i utmanande situationer, liksom våra egna lösningar gör. Vi ser också mycket fram emot att arbeta med Poow-teamet för att utveckla deras nya produkter för både barn och äldre. Förvärvet är i linje med Nekis framtidsplaner, som innefattar att förvärva ännu fler produkter och bolag för att därigenom hitta synergier mellan projekt som kan lösa olika samhällsutmaningar, säger Philip Fransson, vd för Neki Sverige, i ett pressmeddelande.

Neki Sverige erbjuder lösningar för äldre- och demensvård. Bolaget har utvecklat en enhet för gps-spårning som kan användas av personer som har svårt att orientera sig och riskerar att gå vilse.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.187