23948sdkhjf

Vinnovabidrag ska öka Real Hearts konkurrenskraft

Ska förfina det automatiska systemet som styr företagets artificiella hjärta.

Västeråsbaserade Scandinavian Real Heart har tilldelats 200 000 kronor till ett projekt från Vinnova. Pengarna kommer via innovationsprogrammet Medtech 4 Health, genom vilket företaget även fick finansiering under våren, för ett annat projekt.  

Pengarna ska enligt ett pressmeddelande användas till kompetensförstärkning i ett projekt som syftar till att vidareutveckla den automatiska styrningen som används i företagets artificiella hjärta. Styrningen ska göra att hjärtats pumpning anpassas till patientens behov, en funktion som enligt Vinnova och företaget skulle göra hjärtat konkurrenskraftigt på den internationella marknaden. 

Den automatiska styrningen kommer bland annat att utvärderas i en människokroppssimulator av dr Libera Fresiello. Hon är rådgivare till expertpanelen inom medicintekniska produkter och in vitro-diagnostik på European Commission Directorate – General for Health and Food Safety.

– Stödet innebär att vi kan stärka Realhearts konkurrenskraft ytterligare med unik spetskompetens som få personer i världen besitter. Vidare är detta något som kan genomföras trots coronapandemins påverkan i världen. Vi kommer omgående att starta projektet och våra medarbetare arbetar med full kraft framåt, kommenterar Realhearts vd och grundare Azad Najar i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14