23948sdkhjf

Medicpen skaffar norsk partner

Möjliggör uppdatering av recept i realtid.

Medicpen och norska Hepro har nu omvandlat det letter of intent, Loi, som företagen undertecknade under våren till ett samarbetsavtal. Enligt avtalet ska Hepro vara leverantör samt sälj- och marknadspartner till Medicpen på den norska marknaden, där verksamheten ska startas upp under slutet av året.

Avtalet är icke exklusivt. Inledningsvis sträcker det sig ett år framåt men det kan förlängas. 

Hepro ägs av den svenska koncernen Addlife men är ett norskt företag som utvecklar, tillverkar och säljer hjälpmedel och välfärdsteknologi för vårdtagare. Hepro har utvecklat övervakningssystemet Hepro Respons som används i ett hundratal norska kommuner. Fördelen med att koppla ihop Medicpens tablettdispenserare Medimi Smart med det systemet är att vårdtagaren då endast behöver ett användargränssnitt för alla system som används. 

– Medimi Smart passar väldigt bra in med vårt erbjudande och med Hepro Respons. Tack vare Medimi Smart är det möjligt att göra ändringar av vårdtagarens recept i real-tid, utan besök, vilket gör vår lösning unik på den norska marknaden och adresserar ett viktigt problem inom medicinhantering, säger Geir Tore Jakobsen, administrativ direktör på Hepro, i ett pressmeddelande.

Hepro har drygt 150 ramavtal med norska kommuner. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093