23948sdkhjf

Medicpen tecknar avsiktsförklaring i Norge

Planerar samarbete med norska Hepro.

– Vi har hittills varit ett utvecklingsbolag men nu ska vi istället öka takten på kommersialiseringen, berättar Jan Andersson, vd på Medicpen, för MedTech Magazine.

Under föregående vecka meddelade Skånebaserade Medicpen att företaget ska öka sitt fokus på kommersialisering av sina produkter för korrekt medicinering, där tablettdispenserareran Medimi Smart ingår. Idag måndag meddelar bolaget vidare att en avsiktsförklaring, ett så kallat letter of intent, LOI, har tecknats med norska Hepro, som ägs av den svenska koncernen Addlife.

– Vi har tidigare jobbat med kommersialisering i Sverige och Danmark och nu breddar vi vår räckvidd till Norge. Vi har tecknat ett LOI med intentionen att jobba fram ett samarbete med Hepro. Arbetet med detta börjar nu och vi hoppas kunna nå den norska marknaden efter sommaren. Hepro jobbar redan med hjälpmedel och välfärdsteknologi för hälso- och sjukvården i Norge och vi hoppas på att kunna dra nytta av detta när de blir vår sälj- och leveransorganisation där, säger Jan Andersson.

– I Sverige har vi ett liknande avtal med Telenta och i Danmark sitter vi i ett konsortium med företaget Care Consult som har utvecklat en del av vår lösning.

Samarbetet kommer bland annat medföra att Medimi Smart kopplas till Hepro Respons, vilket innebär att vårdtagaren endast behöver ett användargränssnitt för alla system som används. Det betyder även att läkemedelsrecept kan uppdateras i realtid. Hepro Respons används i dagsläget i cirka 100 norska kommuner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14