23948sdkhjf

Brighter har fått CE-märkning i Saudiarabien

Marknadsgodkännandet gäller bolagets IoT-vårdlösning för diabetes.

Vårdutvecklaren Brighter är ett steg närmare kommersialiseringen i Saudiarabien av sin diabetesenhet Actiste med tillhörande plattform. Företaget fick ett godkännande av Saudi Food and Drug Authority, SFDA, och väntar ännu på godkännande av en tillhörande förbrukningsvara som ingår i erbjudandet samt tillstånd från landets telekommyndighet för cellulär uppkoppling.

Efter att de sista godkännandena är klara är planen att lansera produkten offciellt via distributörer till slutanvändarna. 

– Jag är väldigt stolt över vårt team och vår representant på plats som lyckats säkra marknadsgodkännandet trots de rådande utmaningarna i och med covid-19-pandemin. Detta gör det möjligt för Brighter att aktivt börja bidra till att förbättra livskvaliteten för människor som lever med diabetes i Saudiarabien och är ett stort kommersiellt framsteg, säger Henrik Norström, vd för Brighter, i ett pressmeddelande. 

Actiste är en diabetesenhet som erbjuder tre manuella funktioner i en och samma enhet; blodprovstagning, mätning av blodsocker och injektion av läkemedel. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.111