23948sdkhjf

Stora donationer till arbetet för ett coronavaccin

Seat donerar hundra tusen euro till ett projekt som arbetar med att utveckla ett vaccin mot covid-19.

Coronaviruset har minst sagt blivit ”det nya normala” och flera olika företag runt om vår planet bidrar i arbetet mot smittspridningen.

Ett av företagen som gjort mycket är Seat, som nu donerat hundra tusen euro till crowfundingkampanjen #YoMeCorono. Initiativet stödjer forskningsprojekt för att utföra kliniska tester med nya läkemedel, utveckla antikroppar och ta fram ett vaccin mot det nya coronaviruset. Till dags dato har projektet samlat in över 2,3 miljoner euro.

#YoMeCorono leds av dr. Buenaventura Clotet som bland annat är ordförande för stiftelsen Fight against Aids och hedersledamot av Seat Healthy Company Scientific Committee, tillsammans med chefsforskarna på de center som ingår i CBIG-konsortiet.

Detta bidrag innebär ytterligare ett steg på vägen mot att hitta ett effektivt botemedel för att kunna bekämpa covid-19, säger dr. Buenaventura Clotet.

Utöver donationen till #YoMeCorono har den spanska biltillverkaren bidragit med produktion av respiratorer och ansiktsmasker. Seat har under pandemins gång gett sjukhusen tillgång till cirka hundrafemtio fordon för att underlätta mobiliteten och transporten av medicinsk personal och utrustning, samt utfört PCR-tester på 15 000 medarbetare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094