23948sdkhjf

Myndigheterna till företagen: samarbeta under pandemin

Det internationella samarbetsorganet för läkemedelsmyndigheter slår ett slag för stora välgenomförda studier och samarbete mellan olika aktörer.

ICRMA, International Coalition of Medicines Regulatory Authorities, har publicerat ett uttalande på sin hemsida med rekommendationer för hur kampen mot covid-19 bör föras.

Bland annat uppmanar organisationen regeringar, akademiska forskare, företag och forskningsorgan att vara medvetna om behovet av stora, väldesignade, kontrollerade kliniska prövningar som kan ge stabila resultat.

ICMRA framhåller också behovet av mediciner och medicinteknisk utrustning till låg- och medelinkomstländer och påpekar att befolkningarna i de länderna redan är särskilt utsatta då kapaciteten för att ta hand om sjuka är lägre där.

I en tredje punkt uppmanar ICMRA företag att samarbeta för att komplettera varandra: ”Nu är det dags för industrin att arbeta än mer kooperativt, komplettera varandra i kapacitet och produktdiversitet och samarbeta för att minska de globala och individuella konsekvenserna av denna förödande pandemi.”

Av dokumentet framgår också vilka åtaganden som ICMRA:s medlemmar förbinder sig att göra. Det handlar bland annat om att samarbeta för att försäkra sig om att de regulatoriska processerna som är kopplade till covid-19 sker så effektivt som möjligt.

Här kan du läsa hela uttalandet:

ICMRA statement on COVID-19

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078