23948sdkhjf

Trident varslar

Drar ned arbetstiden med 55 procent.

Adderacares dotterbolag Trident varslar 20 anställda om korttidspermittering. Det innebär att arbetstiden minskar med totalt cirka 55 procent.

Permitteringen kommer att inledas snarast och ska sedan sträcka sig så länge som företaget ser att det krävs. Efter det är planen att kunna återgå till normal drift.

Orsaken bakom varslet är coronapandemin, som lett till en minskad efterfrågan på företagets produkter, särskilt på exportmarknaderna Benelux, Frankrike, Tyskland och UK.

– Långsiktigt ser vi fortsatt stabil efterfrågan på bostadsanpassningar, hjälpmedel och specialcyklar. Tridents produkter är efterfrågade av kunder och slutanvändare, men på grund av rådande omständigheter med oron för coronaviruset noterar vi, i dialog med våra kunder, att order temporärt skjuts på framtiden, säger Marianne Sernevi, vd för Adderacare, i ett pressmeddelande.

Trident tillverkar ramper för bostadsanpassningar i Sverige samt för export. Dessutom säljer företaget specialcyklar, plattformshissar och olika typer av badrumsinredningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093