23948sdkhjf

Ny chef på Nanexa

Björn Svanström är företagets nya finanschef.

Drug delivery-bolaget Nanexa har rekryterat Björn Svanström som ny finanschef, CFO. Han har enligt företaget en ”lång erfarenhet inom ekonomi, finans och kapitalmarknaden, från roller bland annat som rådgivare inom corporate finance, koncerncontroller i noterat bolag, vd för investmentbolag och under senare år som CFO för utvecklingsbolag i liknande kapitalintensiva fas som Nanexa.”

Enligt sin Linkedin-sida är Björn Svanström i dagsläget, vid sidan av sin roll som CFO, dessutom rådgivare på konsultbolaget Novandi Strategy. Han har tidigare arbetat på bland annat Dilafor och Modus Therapeutics.

– Det är ett naturligt steg för Nanexa som noterat bolag att nu rekrytera en CFO, särskilt i ljuset av ökande aktivitet på den operationella sidan med de externa samarbeten som inletts under 2019 och det egna projektet Nex-18. Vi är i en intensiv fas i Bolaget och genom att rekrytera Björn får vi en ökad kompetens och kapacitet på det finansiella området och vi frigör också tid för mig att ägna mer arbete åt kommersialisering och utveckling av Nanexa, säger vd David Westberg i ett pressmeddelande.

Nanexa har utvecklat drug delivery-plattformen Pharmashell där en läkemedelssubstans omges av ett ”skal” med skräddarsydd löslighet, vilket ger en kontrollerad frisättning som kan hålla i flera månader. Skalet byggs upp atomlager för atomlager med tekniken atomic layer deposition, ALD, vilket gör det möjligt att med hög precision styra tjockleken och därmed även frisättningen av läkemedel.

I projektet Nex-18 ska Nanexa driva den tidiga kliniska utvecklingen av en egen läkemedelsprodukt med Pharmashell-frisättning, som är avsedd som behandling av två typer av aggressiv leukemi; myelodysplastiska syndrom (MDS) och akut myeloisk leukemi (AML).

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.312