23948sdkhjf

Svenskarna med chans att vinna en ”Oscar i medtech”

Tre svenska bolag har nominerats till det prestigefyllda Medtech insight awards.

Vid den stora medtechkonferensen i Boston i slutet av september, kommer Medtech insigth awards att delas ut. Det är ett slags mediciteknikens Oscarsgala, med priser i tio kategorier.

Läs också: Sigrid Therapeutics utnämnt till Fierce 15-företag 2019

I år har faktiskt tre svenska företag blivit nominerade av prisets experter: 

Cancerdiagnistikbolaget Elypta är nominerade i kategorin Best technological innovation: Diagnostics. 

– Vi är mycket glada över denna nominering. Noggrann, snabb och kostnadseffektiv diagnostik är avgörande för att visionen om individualiserad medicinsk behandling ska bli verklighet och vi tror att metabolism-baserade markörer kommer att spela en viktig roll. Vi har redan mötts av ett stort intresse i USA för vår strategi och denna nominering kommer att bidra till att stärka vår profil ytterligare, säger Elyptas vd Karl Bergman i ett uttalande. 

Sigrid Therapeutics nomineras i kategorin Most innovative team/Innovator of the year. 

Läs också: Framåt för Sigrid

– Jag är oerhört stolt över det engagemang och passion som vårt multidisciplinära team har visat under vår resa från vetenskaplig upptäckt i labbet till ett kliniskt forskningsbolag. Vi kommer inom kort att rapportera de första resultaten från vår andra forskningsstudie i människa med vår banbrytande produkt för behandling av prediabetes och typ 2-diabetes och vi är mycket glada över det internationella erkännandet som vår innovation har erhållit, säger grundaren och vd:n Sana Alajmovic.

Pilloxa nomineras i kategorin Best technological innovation: Digital för sin smarta medicindosett som hjälper patienter att ta sina mediciner enligt sjukvårdens ordinationer. 

– När det kommer till utveckling av nya behandlingar för patienter är det lika viktigt att säkerställa att protokollet i kliniska prövningar följs och vi driver för närvarande flera samarbetsprojekt med big pharma. Vi är mycket glada över att ha nått finalen inom en sådan konkurrensutsatt kategori, säger Per Nilsson, medgrundare till Pilloxa. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.047