23948sdkhjf

Sigrid startar samarbete med Cencora – satsar på kommersialisering

Det svenska bolaget Sigrid Therapeutics har startat ett samarbete med det amerikanska bolaget Cencora. Syftet är att påskynda kommersialiseringen av deras medicintekniska produkt för behandling av fetma och diabetes.

Sipore21 är den sväljbara medicintekniska produkten som Sigrid Therapeutics utvecklar för sänkning av blodsockernivåerna. Produkten genomgår just nu kliniska studier.

– Med Sipores kliniska utveckling för fetma och blodsockerkontroll som går framåt i snabb takt och finansiering säkrad i vår senaste övertecknade omgång, är vi redo att påskynda kommersialiering, säger Sana Alajmovid, vd för Sigrid Therapeutics, i ett pressmeddelande.

Nu meddelar bolaget att de ingått ett samarbete med Cencora för att accelerera kommersialiseringen. Cencora är en amerikansk organisation som bistår företag med produktutveckling och att få ut produkter på marknaden, .

– Vi är glada att kunna stödja Sigrid Therapeutics prekommersiella lanseringsförberedelser när företaget går mot potentiell lansering, säger Willis Chandler, President of Global Pharma Services på Cencora, i pressmeddelandet.

Sigrid kommer att genom samarbetet får hjälp av Cencora med bland annat strategier för introduktion på marknaden samt regulatorisk konsultation. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094