23948sdkhjf

Permobil kliver in stort i Kina

Bolaget har tecknat en avsiktsförklaring med myndigheterna i Sichuanprovinsen. Permobil ska nu kompetensutveckla kliniker och terapeuter på rehabcenter som har plats för cirka 700 rehabpatienter.

Svenska Permobil har tecknat en avsiktsförklaring med Kina för att stärka villkoren för personer med funktionsvariationer. Avsiktsförklaringen, som understryker ett långsiktigt samarbete, undertecknades på ett möte hos Permobil när representanter från Kina i dagarna besökte Sverige.

I Sichuanprovinsen finns ett stort rehabiliteringscenter som grundades efter en stor jordbävning 2010. Centrat grundades av myndigheterna och drivs nu av förbundet Sichuan Disabled Persons Fedaration och tar emot både vuxna och barn.

– Vårt mål med avsiktsförklaringen är att tillsammans med förbundet satsa på kompetensutveckling av de som arbetar på rehab- och utvecklingscenter. Ambitionen är att utbilda kliniker och terapeuter som arbetar i den operativa verksamheten, berättar Martinus Rönnerman, kommunikationsdirektör Permobil.

Centret är stort, cirka 50 000 kvadratmeter, och omfattar 700 bäddar för personer med olika typer av funktionsvariation som ska få rehabilitering. Avsiktsförklaringen som nu tecknats innebär en målsättning att förbundet på plats i Kina ska stödja Permobil i att genomföra årliga kompetensprogram och att bolaget tillsammans med myndigheter ska arbeta för att tillgängliggöra fler av företagets produkter i provinsen. Dessutom ska avsiktsförklaringen verka för att ge idrottsutövare med funktionsvariationer i Sichuanprovinsen ett aktivt stöd.

– Vi kommer att visa att avancerade hjälpmedel är mycket mer är något som gör att man till exempel kan ta sig från punkt A till punkt B. Vi kan tillsammans visa på det hälsoekonomiska i att arbeta preventivt mot sekundära komplikationer som fallskador, trycksår, ödemoch hur våra hjälpmedel tillsammans det preventiva arbetet bidrar till ökad livskvalitet.

I Sichuanprovinsen bor 81 miljoner människor och drygt 6 miljoner människor är registrerade med nån typ av funktionsvariation. Drygt 100 000 medicintekniska hjälpmedel delas varje år ut av Sichuanprovinsens organisation för personer med funktionsvariationer, Sichuan disabled Persons' Federation. Förbundet lyder under myndigheterna i Kina och omfattar alla typer av funktionsvariationer.

–Vi går nu in i planeringsstadiet och vår förhoppning är att arbetet kommer att kunna sätta igång inom en snar framtid. Att vi har tecknat denna avsiktsförklaring med stöd från representanter från de kinesiska myndigheterna är viktigt. Precis som på alla marknader så behövs kontakter som kan öppna dörrar. Samspelet mellan sjukvård, myndigheter och distributörer är viktigt för att det ska fungera och nu finns allt detta, säger Martinus Rönnerman.

Synen på funktionsvariationer skiljer sig mycket åt mellan Sverige och Kina och här har Permobil som väletablerat bolag med djupt rotade svenska värderingar mycket att bidra med.

– Vi kommer att ta med oss en grundinställning att med rätt medicinteknik så kan människor med funktionsvariationer delta i samhället precis som alla andra. Dessutom har vi som företag en mycket lång kunskap om hur man arbetar med myndigheter och sjukvården – något som är en förutsättning för vår verksamhet. Detta har vi gjort under många decennier i Sverige och på andra marknader och nu ska vi göra det i Kina.

För Permobils del innebär samarbetet med rehabcentret goda möjligheter till underlag för kliniska studier.

– Ett samarbete med ett stort rehabcenter är värdefullt för oss när det kommer till att bedriva kliniska studier. Forskning hjälper oss att utveckla ännu bättre produkter som kommer människor till gagn, ökar deras livskvalitet och ger samhället en bredare kunskap på det hälsoekonomiska området, avslutar Martinus Rönnerman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094